Kaikki astrologiasta

Astrologia on monimutkainen tutkimuksen laji, jossa planeettojen ja horoskooppimerkkien avulla ennustetaan teemoja ja tulevia tapahtumia.

Mitä on astrologia?

Astrologia on maallisten tapahtumien ennustamismenetelmä, joka perustuu oletukseen, että taivaankappaleet - erityisesti planeetat ja tähdet mielivaltaisissa yhdistelmissään tai kokoonpanoissaan (joita kutsutaan tähtikuvioiksi) - jollakin tavalla joko määräävät tai osoittavat muutoksia maanalaisessa maailmassa. Tämän oletuksen teoreettinen perusta on historiallisesti peräisin hellenistisestä filosofiasta, ja se erottaa astrologian radikaalisti taivaallisista omina ("enteistä"), jotka luokiteltiin ja luetteloitiin ensimmäisen kerran muinaisessa Mesopotamiassa. Alun perin astrologit olettivat geosentrisen maailmankaikkeuden, jossa "planeetat" (Aurinko ja Kuu mukaan luettuina) kiertävät kiertoratoja, joiden keskipisteet ovat Maan keskipisteessä tai lähellä sitä, ja jossa tähdet on kiinnitetty palloon, jonka säde on rajallinen ja jonka keskipiste on myös Maan keskipiste. Myöhemmin omaksuttiin aristoteelisen fysiikan periaatteet, joiden mukaan on olemassa absoluuttinen jako taivaallisten elementtien ikuisten, ympyränmuotoisten liikkeiden ja neljän sublunaarisen elementin - tulen, ilman, veden ja maan - rajoitettujen, lineaaristen liikkeiden välillä.

Astrologian alkuperä

Astrologian alkuperäisenä tarkoituksena oli sen sijaan antaa yksilölle tietoa hänen elämänsä kulusta planeettojen ja eläinradan merkkien (12 astrologista tähtikuviota) aseman perusteella hänen syntymähetkellään tai hedelmöityshetkellään. Tästä tieteenalasta, jota kutsuttiin genetiivilogiaksi, kehitettiin astrologian perustekniikat. Genetiikan jälkeen kehittyneet astrologian tärkeimmät osa-alueet ovat yleinen astrologia, katarkkinen astrologia ja kyselytutkimus.

Voiko astrologia ennustaa tulevaisuutta?

Tässä se on, astrologian ykköskysymys: Voiko astrologia ennustaa, mitä tapahtuu seuraavaksi? Vastaus on monimutkainen. Pohjimmiltaan astrologiaa voidaan käyttää mahdollisten tapahtumien ennustamiseen. Sanomme "mahdollisia", koska vapaa tahto vaikuttaa henkilökohtaiseen elämääsi yhtä paljon kuin planeettojen liikkeet.

Sanotaan esimerkiksi, että horoskooppisi varoittaa sinua erosta. Alat siis työstää suhdettasi, kommunikoit enemmän, ettekä koskaan oikeasti eroa. Itse asiassa suhteenne on vahvempi kuin koskaan. Mitä sitten tapahtuu? Horoskooppisi ei ollut "väärässä", vaan se yksinkertaisesti antoi sinulle mahdollisuuden hyödyntää sitä, mikä ei toiminut, ja muuttaa kohtaloasi. Astrologia valottaa asioita, jotka vaativat huomiota, mutta on meistä itsestämme kiinni, että todella toteutamme ne ja teemme positiivisia muutoksia.

Tämä johtaa seuraavaan kysymykseemme: Miten on mahdollista, että jotkut horoskoopit toimivat, kun taas toiset ovat täysin pielessä? Vastaus tähän voi olla, että luet horoskooppisi väärin. Jos aurinkomerkkisi on Skorpioni, mutta kuu- ja nousumerkkisi ovat Vaakakunnassa, sinun pitäisi luultavasti alkaa lukea myös Vaakakunnan horoskooppia. Se riippuu myös siitä, mitä horoskooppia luet. Jos luet rakkaushoroskooppia, sinun kannattaa ehkä aloittaa lukeminen Venus-merkkisi horoskoopista - ei aurinkomerkistäsi. Toinen esimerkki voisi olla: Jos olet lukemassa uraa varten, saatat haluta ottaa huomioon Saturnus-merkkisi horoskoopin.

Onko astrologia tiede?

Astrologia on ennustamisen laji, jossa ennustetaan maallisia ja inhimillisiä tapahtumia kiintotähtien, auringon, kuun ja planeettojen tarkkailun ja tulkinnan avulla. Harrastajat uskovat, että ymmärtämällä planeettojen ja tähtien vaikutusta maallisiin asioihin he voivat sekä ennustaa että vaikuttaa yksilöiden, ryhmien ja kansakuntien kohtaloihin. Vaikka astrologiaa on historiansa aikana usein pidetty tieteenä, sitä pidetään nykyään laajalti täysin vastakkaisena modernin länsimaisen tieteen tuloksille ja teorioille.